Mestská polícia v Prešove mala o vyše pol milióna Sk vyšší príjem

23.08.2005 Prešov

Prešov 23. augusta (TASR) - O vyše 541 tisíc Sk mala Mestská polícia (MsP) v Prešove vyšší príjem za prvých šesť tohtoročných mesiacov v porovnaní s rovnakým...
Prešov 23. augusta (TASR) - O vyše 541 tisíc Sk mala Mestská polícia (MsP) v Prešove vyšší príjem za prvých šesť tohtoročných mesiacov v porovnaní s rovnakým obdobím roku 2004. Kým vlani jej príslušníci vyzbierali na pokutách a z predaja záberových kariet pri parkovaní viac ako 1,3 milióna Sk, teraz 1,85 milióna Sk.

Nárast spôsobilo to, že mestskí policajti výrazne upustili od dohovorov pôvodcom priestupkov a prikročili k finančným sankciám. Podľa správy o činnosti MsP za prvý polrok, o ktorej členovia mestskej rady dnes informovali novinárov, kým za prvý vlaňajší polrok evidovali 2406 dohovorov, teraz je tento počet nižší o 1748 prípadov.
Prednosta Mestského úradu v Prešove Ján Dobrovič k tomu poznamenal, že je to v súlade so zásadou, ktorú samosprávne orgány pre činnosť MsP prijali - byť ráznejší.
MsP ako najčastejšie porušovanie všeobecne záväzných nariadení mesta eviduje nedisciplinovanosť vodičov pri parkovaní v pamiatkovej zóne. Problém parkovísk však nie je nový. Navyše stagnuje i príjem z predaja záberových kariet.
 

Vyberte región